Što je neuroza?

Neuroza je živčani mentalni poremećaj uzrokovan traumatičnim okolnostima, usko povezan sa značajnim životnim vezama za osobu. Neuroza nije psihijatrijska bolest,

Svatko od nas zna točnu oznaku ovog izraza i, štoviše, nitko ne sumnja kako se pravilno nositi s tim. Neuroza je živčani mentalni poremećaj uzrokovan traumatičnim okolnostima, usko povezan sa značajnim životnim vezama za osobu. Neuroza nije psihijatrijska bolest, ona pripada graničnim državama, ali nikada ne dovodi do razvoja mentalnih bolesti. Glavni simptom neuroze nije u potpunosti svjestan unutarnjeg sukoba.

Mnogo je uzroka neuroze. Prije svega, to su pojedinačne karakteristike živčanog sustava, strukturne značajke tijela, tip osobnosti, odgoj, prošle bolesti, obrazovanje. Razlozi za neurotična gledišta su također dječji strahovi, kompleksi, proživljene negativne emocije. Svi naši loši trenuci u jednom području lako se prenose u drugo. Nakon toga nastupa dugotrajna depresija . , koji se polako razvija u neurozu. A ako osim stalnog umora, razdražljivosti, agresivnosti osjećate stalni strah i osjećaj nezadovoljstva vlastitim životom, trebate kontaktirati stručnjaka. Napokon, postoji mnogo simptoma poremećaja, ali glavni znak koji karakterizira neurozu je prisutnost intrapersonalnog sukoba koji osoba ne shvaća.

Kako se nositi s neurozom? Prije svega, morate ispitati kardiovaskularni i probavni sustav. Nakon njihove dijagnoze može se propisati kompleks lijekova koji reguliraju rad tih sustava. Važno je uzeti u obzir činjenicu da se u borbi protiv neuroze ne mogu raditi lijekovi. Glavna metoda liječenja neuroze je psihoterapija.

Vrlo važna točka u liječenju je pacijentova želja da se bori protiv svoje bolesti. Tijekom rehabilitacije trebate puno hodati na svježem zraku, prisustvovati masaži i pridržavati se pravilne prehrane. Ali najbolje je da neurozu izbacite iz uma. Mislimo pozitivno i više se smiješite!

Objavljeno dana