Borovnice pomažu kod dijabetesa i poboljšavaju vid

Borovnice su sočne šumske bobice, ne samo da imaju bogat okus i obogaćuju naše tijelo korisnim tvarima, već pomažu i kod dijabetesa i poboljšavaju vid …

Ispada da su male ljubičaste „zrnca“ bogate bioflavonoidima, koji su ljekoviti za krvožilni sustav, također i za očne žile. Borovnice se preporučuju pilotima radi poboljšanja vida. Borovnice sada treba jesti u kantama – posebno onima s problemima vida. Zapravo vam je dovoljna 1 čaša dnevno da osjetite njezino ljekovito djelovanje.

Trebate se opskrbiti borovnicama. Bobica se može zamrznuti ili osušiti nakon što je sortirate i isperete. Pri smrzavanju je bolje bobice napuniti šećerom, zimi će biti svježe.

Od suhih bobica predlažem da to učinite: fino sameljite borovnice, uzmite 1 dio borovnica, pomiješajte s dijelom crvene ljute paprike, dodajte mljeveni korijen đumbira. Smjesu ulijte u staklenku i uzmite žličicu. Tijekom dana nekoliko puta vodom. Ali najbolje je oprati lišća borovnice. Ova juha poboljšava cirkulaciju krvi i prevencija je moždanog udara.

Borovnice su cjelokupno zdravlje tijela i poboljšavaju pamćenje. Zahvaljujući đumbiru i paparu, rad gastrointestinalnog trakta je normaliziran. NE postoje kontraindikacije za uzimanje začinjene borovnice. Može se davati djeci na vrh noža jednom dnevno.

Objavljeno dana