Liječenje inhalacijskog kašlja

Prednost udisanja parom je u tome što se ispljuvak koji dolazi u kontakt s toplim i vlažnim zrakom aktivno vlaži, poboljšavaju se njegova reološka svojstva, što stvara uvjete za produktivan kašalj. Roditelji bi se trebali sjetiti da je proces vlaženja osušene sluzi popraćen povećanjem njezinog volumena, stoga udisanje pare u djece može izazvati začepljenje dišnih putova, a rizik je veći, što je dijete mlađe.

Udisanje s bronhitisom i udisanje prehlade pomažu u smanjenju bolnih simptoma, grlo prestaje boljeti, a prehlada začepljenost nosa nestaje. S pretežnom lezijom nazofarinksa, udisanje tijekom udisanja poželjno je učiniti kroz nos, a izdah kroz usta i nos, s porazom bronha, obrnuto. Nakon udisanja, dah treba zadržati nekoliko sekundi. Inhalacije za djecu koriste se za liječenje prehlade, prehlade, bolova u grlu i inhalacija za sinusitis za njegovo brzo liječenje.

Udisanje se vrši pomoću posebnog inhalatora za paru ili preko širokog lonca (zdjelice). U ovom slučaju, temperatura vode trebala bi biti 30-40 stupnjeva. Trebali biste se saviti nad spremnikom s otopinom na udaljenosti od 20-30 cm. Kad kašljete, morate udisati paru kroz usta. Da biste povećali učinkovitost, glavu možete prekriti frotirnim ručnikom. Jedan postupak izvodi se u roku od 5-10 minuta; Ne bi trebao uzrokovati neugodne senzacije. Udisanje se može ponoviti 3 do 6 puta dnevno, ovisno o tome kako se osjećate.

Udisanje se ne smije provoditi na povišenoj tjelesnoj temperaturi, jer izlaganje toplini može dovesti do još jačeg porasta temperature. Nakon udisanja, ne pušiti, 30-40 minuta ne izlaziti vani ili u hladnu sobu, ne piti hladno. Sat vremena ne biste trebali naprezati glas: ako je moguće, bolje je da uopće šutite.

Objavljeno dana