Najkorisnije namirnice za ljude

Istraživači su procijenili zdravstvene prednosti hrane zbog prisutnosti vitamina i minerala, kao i njihovu sposobnost da spriječe vrlo ozbiljne bolesti poput srčanog udara, moždanog udara, raka i normaliziraju krvni tlak. Konzumiranje ove hrane dosljedno doprinosi zdravom životu u godinama koje dolaze.

Popis od 12 namirnica sastoji se prvenstveno od bobičastog voća: malina, borovnica i jagoda. Ove bobice zbog visokog sadržaja antioksidansa i vlakana, elaginske kiseline (sprečava rast tumora), odsutnost masnoće treba pripisati najkorisnijoj hrani za ljude. Orašasti plodovi i mahunarke vrlo su učinkoviti u prevenciji karcinoma, dijabetesa i višak kilograma.

Najvažniji proizvod je masna riba, koja normalizira krvni tlak, normalizira rad kardiovaskularnog sustava, podržava moždanu aktivnost. Od životinjske hrane, najbolje proizvod je jaje. Prednost treba imati kuhana jaja, i to ne tvrdo kuhana, već u vrećici.

Brokula i kineski kupus učinkovito neutraliziraju i uklanjaju toksine i zaštititi ljudsko tijelo od raka. Luk i češnjak također su zauzeli svoje mjesto na ovoj listi. Jačaju imunološki sustav, povoljno utječu na opće stanje osobe.

Ali ovo povrće je najkorisnije kad je sirovo, pa ga svakako dodajte u salatama.

Objavljeno dana