Što učiniti ako vam je kosa podijeljena?

Za razliku od ostalih problema s kosom, podijeljeni vrhovi ne mogu se sakriti, osim ako se ne osudite na glatku dnevnu punđu. Činilo bi se sitnicom što – te iste podijeljene dlake . Ali sitnica koja može pokvariti svaku savršenu frizuru.

Sljedeći oglas za šampon ili balzam za regeneraciju pola žene na planetu čini nervoznima. “Zašto ljepotica na ekranu ima dugu kosu koja glatko teče, ali ne žele mi pristajati, pa čak ni oni podijeljeni vrhovi …” – razmišljamo u takvom trenutku i prebacimo kanal. Za razliku od ostalih problema s kosom, podijeljeni vrhovi ne mogu se sakriti, osim ako se ne osudite na glatku dnevnu punđu. Čini se, kakva sitnica – ti isti podijeljeni krajevi. Ali sitnica koja može pokvariti svaku savršenu frizuru.

“Možda se to nekako može liječiti?” – ova misao proganja svaku ženu koja ne želi izgubiti dugu kosu. Kupujemo kreme i maske, preplaćujemo poznatu marku. Ali oni ne rade, a kosa se i dalje cijepa. Nijedan proizvod neće ljepiti ili cementirati vage za kosu, oslobađajući vašu frizuru od efekta suhe slame. Jeste li primijetili da muškarci izuzetno rijetko razmišljaju o ovom problemu. I ne zato što su genetski slobodni od podijeljenih krajeva. Samo što obično nose šišanje i korigiraju oblik najmanje dva puta mjesečno. A koliko često mi, vlasnici duge kose, posjećujemo frizera?

Ipak, da biste radikalno riješili problem, još uvijek morate potražiti. I nemojte se svađati s majstorom ako umjesto tri centimetra koja ste dopustili odluči smanjiti svih petnaest. To diktira stanje vaše kose. Kada se započne, kosa se ošiša ne samo na krajevima, već i na sredini duljine. Ali kad je vaša frizura ponovo savršena, čak i ako je postala kratka, možete započeti s provođenjem korak-po-korak plana, koji nazivam “Nema razdvojenih krajeva”. Prvo, bez žaljenja izbacujemo sve češljeve s metalnim zubima, pogotovo ako su šiljasti. Prikladne četke od prirodnih čekinja, češljevi od čvrstog komada drveta sa zaobljenim zubima.

Kupujemo termalnu vodu ili sprej koji olakšava raščešljavanje. Primjenjujemo ga prije svakog četkanja. Ovaj jednostavan postupak ne samo da će se riješiti izdajničkih čvorića na kosi, već će ih zasititi vlagom i vitaminima (ako su u sastavu proizvoda) duž cijele duljine. Usput, takav se sprej može napraviti kod kuće ulijevanjem vodene otopine octa od grožđa ili limunovog soka u bocu s bocom s raspršivačem. U svakodnevnoj njezi, tekućine ili maske za krajeve kose pomoći će u borbi protiv rascijepljene kose. Minimalnu količinu proizvoda treba rasporediti po krajevima suhe ili blago vlažne kose, a zatim ne ispirati.

Najvjerojatnije ćete se morati odreći stalnog nošenja uskih elastičnih vrpci. Doprinose činjenici da će se kosa ponovno početi cijepati nakon šišanja, elastične trake i ukosnice heterogene strukture – perle, ukrasni čvorovi, koji dovode do zapetljavanja kose. Ne četkajte kosu odmah nakon pranja. Zamotajte lagano istrnutu kosu u pahuljasti ručnik poput turbana na 20 minuta da upije višak vlage. Zatim ih pustite da se labavo osuše na prirodnoj temperaturi. Hranjive tvari potrebne su za sve tjelesne sustave, ali svaki je drugačiji. Kosa i nokti imaju sličan kemijski sastav. To znači da su nam potrebni kalcij i ulja. Riješeno: vraćamo se prehrambenoj ribi, salatama u mediteranskom stilu – s plodovima mora i maslinovim uljem, svježim sirom i ostalim mliječnim proizvodima.

Redovno posjećujemo frizera. Ako imate masnu ili normalnu kosu, dovoljna su četiri puta godišnje. Ako je vaša kosa prirodno suha ili kovrčava, morat ćete je ošišati jednom mjesečno i pol, ali već pomalo. Pomozite svojoj kosi i učinit će vaš izgled besprijekornim.

Objavljeno dana