Kako ukloniti dlake karamelom?

Svaka žena želi imati svilenkasto meku kožu. Sada se tako bolan postupak može obaviti sa slatkišima, naime karamelom. Mnogo je pristaša ove metode i istodobno onih koji su protiv nje. Kozmetolozi ne preporučuju uklanjanje dlaka s karamelom: ako ste proveli puno vremena na plaži ili u solariju, ako imate dijabetes, ako ste alergični na med, a to je dio recepta za karamelu.

Karamel po svojoj prirodi ne lomi kosu, već prodire u folikul dlake i izvlači je. Stoga kosa sporije raste, s vremenom postaje rjeđa, a zatim praktički nestaje. Dlačice se ne prekidaju i zato dlake ne rastu. Druga pogodnost je ta što je za depilaciju voskom potrebno da dlačice budu manje, a za epilaciju karamelom odmah možete početi s radom, uklanjamo i roženi sloj, odnosno istovremeno radimo ljuštenje.

Recept za izradu karamele kod kuće je jednostavan. Da biste to učinili, trebate 100 grama šećera, možete obični šećer ili šećer od trske, 100 grama vode. Ako će se epilacija izvoditi na području bikinija, dodajte limunsku kiselinu. Sve miješamo u emajliranoj posudi pomoću miksera dok se ne dobije homogena masa. Smjesu prokuhajte u vodenoj kupelji uz neprestano miješanje dok se šećer ne otopi.

Nakon što primite potrebnu masu, ohladite i treba nalikovati žvakaćoj gumi, odmah na minutu nanesite karamelu na mjesto depilacije . Uklonite karamel oštrim pokretima. Dlaka će se ukloniti zajedno s pločicom karamele. Kada se vrši depilacija područja bikinija, ne preporučuje se istodobno tretirati veliko područje kože. Bolje je ukloniti dlake tako da prvo područje tretmana podijelite na mala područja.

Objavljeno dana